• Akció!
Grünwasser algairtó zöld tó víz ellen 500ML 10m3 vízhez

Grünwasser algairtó zöld tó víz ellen 500ML 10m3 vízhez

Kérdése van a termékről? Látta valahol olcsóbban?
Bruttó: 4 990 Ft
(nettó: 3929.13 Ft)
Mennyiség
ELÉRHETŐ

  • Kérdések a termékről Kérdések a termékről
  • Ingyenes kiszállítás 40 000 Ft feletti vásárlásnál. Ingyenes kiszállítás 40 000 Ft feletti vásárlásnál.
  • 2 éves garanciális feltételek 2 éves garanciális feltételek

Grünwasser algairtó zöld tó víz ellen 500ML 10m3 vízhez


Különösen alkalmazható lebegő zöld alga ellen! 

Az 500ML kiszerelés alkalmazható 10000 liter vízhez. 
Adagolása: Az optimális hatás eléréséhez elsődlegesen meg kel mérni a tó vizének PH értékét. A tó vizének mennyiségétől függően adjuk hozzá a megfelelő adagot egy vödör (10-20l) tó vízhez és locsoljuk szét a tó felületén.Különösen alkalmazható lebegő zöld alga ellen!

Az 500ML kiszerelés alkalmazható 10000 liter vízhez.

Általános leírás: Az zöld alga extrém megjelenése szinte elkerülhetetlen emelkedő hőmérséklet és a megnövekedett napfény mellett a tó vízében. A különböző zöld algaelszaporodásánál a tó vize zöld és zavarossá válik. A zöld vízben a lebegő algák egymáshoz vannak kötve és ez által képesek teljesen vagy részben bezöldíteni a vizet, valamint az elhalt algák lesüllyednek a tó aljára majd a víz hőmérséklet ingadozására és a halak úszkálására lifteznek és felkavarodnak. A sikeres kezelés elérése érdekében érdemes a tó vízének ph értékét megmérni és annak optimális tartományára beállítani. optimális ph érték 7-8PH. Ha nincsen a tavunkon tószűrő javasoljuk hogy a Unique Koi Grünwasser érdemes a terméket az Unique Koi Bacto Nature hozzáadásával használni. A Unique Koi Bacto Nature felgyorsítja a felhalmozódott elpusztult algákat lebontani és így elkerülhetjük, hogy a tó vize bezavarosodjon.

Adagolása: Az optimális hatás eléréséhez elsődlegesen meg kel mérni a tó vizének PH értékét. A tó vizének mennyiségétől függően adjuk hozzá a megfelelő adagot egy vödör (10-20l) tó vízhez és locsoljuk szét a tó felületén.

A használata során oxigént használ el a tó vizéből ezért azt minden esetben pótolni kel valahogyan. Az oxigén pótlása történhet kompresszor illetve csobogó szökőkút szivattyú segítségével. Ha használunk a tavunkon uvc lámpát azt 24 óráig ki kel kapcsolni!

Adagolás: 100ml/ 2000l zöld tó vízhez Megfelelő használata és adagolása esetén nem ártalmas semmilyen Vizi élővilágra.

Zöld víz az újonnan létrehozott tavakban

A kerti tavak vize sosem teljesen átlátszó. Ha azonban elszíneződik és zöld leveshez kezd hasonlítani olyannyira, hogy csak pár centire lehet lelátni a víz alá, valószínűleg az algásodás a ludas.

Az újonnan telepített tavak esetén egyáltalán nem szokatlan, hogy átmenetileg bezöldül a víz. A kezdeti időkben, amikor a tó ökoszisztémája még csak kialakulóban van, a lebegő zöld alga  gyorsan átveszi az uralmat. 

De miért színezi a lebegő alga zöldre a tó vizét? A legtöbb mikroszkopikus algafajta fotoszintetizál. Ehhez zöld klorofilt tartalmaznak, mely aztán a vizet zöldre színezi.

A lebegő alga zöldre színezi a tó vizét : állati segítség

A természetes algaevők, pl. az evezőlábú rákok és a vízibolha lebegő zöld algával  táplálkoznak. Így ezek a kis lények segítenek elpusztítani az algát, de ennél többre nem képesek. Érdekesség, hogy a kis rákfélék nem csak algaevőkként és természetes tápanyagforrásként szolgálnak a halaknak, hanem a tó kiváló ökoszisztémáját is jelzik.

Ezen kívül még az ezüstponty és a tavi kagyló is javasolt a tavakba a lebegő zöld alga elleni küzdelemre. Ennek ellenére csodát ők sem tesznek. Ráadásul más problémák is felmerülhetnek, hiszen az ezüstponty akár egy méteresre is megnőhet, vagyis a legtöbb kerti tóba túl nagy.

A lebegő alga zöldre színezi a tó vizét a túl sok tápanyag miatt

Túl sok hal, túl sok etetés, rossz minőségű eleség, nem kellően higiénikus gondozás és félrekezelés mind vezethet ahhoz, hogy a tó túl sok tápanyagot tartalmaz, ezáltal pedig táplálja az algákat. Ha tónak csak kevés vízalatti vagy parti-mocsári növénye van, ami gyakori hidegebb hőmérséklet esetén, az algáknak szabad a terep, az összes tápanyag rendelkezésükre áll és elszaporodnak. Ebben a tekintetben gyakran emlegetjük a „versengés a táplálékért” kifejezést.

A legjobb mód a lebegő zöld alga  megelőzésére, ha szabályozzuk a halak illetve az etetésük mennyiségét, valamint ha minőségi eledelt kapnak.  Hosszú távon így nem kell többet a lebegő zöld alga  vagy a víz hirtelen elszíneződése  miatt aggódni.

UV szűrővel a zöld víz ellen

Ha elszaporodott a lebegő zöldalga , egy UV tisztító, amit általában UV szűrőnek hívunk, igen jó szolgálatot tesz. Ezt többnyire a tó szűrőberendezésének felső folyásához teszik, de fontos megjegyezni, hogy csak azt a lebegő zöldalgát  pusztítja el, melyet a pumpa beszív és betáplál az UV szűrőbe. Vagyis az, hogy hol helyezzük el, döntő fontosságú. Az UV szűrőt nem szabad állandó jelleggel használni.

A Lebegő zöldalga megelőzése

Ahhoz, hogy tartósan megszabaduljunk a zöld vizet  okozó algáktól, fontos a jó vízminőség, a részleges vízcserék, és a lerakódások idejében történő eltávolítása, valamint ügyelni kell a halak létszámára és etetésükre.

gw500
55 Termékek

Register

Új fiók

Már rendelkezik fiókkal?
Jelentkezzen be Vagy Jelszó visszaállítása