• Akció!
Grünwasser algairtó zöld tó víz ellen 500ML 10m3 vízhez

Grünwasser algairtó zöld tó víz ellen 500ML 10m3 vízhez

Kérdése van a termékről? Látta valahol olcsóbban?
Bruttó: 4 990 Ft
(nettó: 3929.13 Ft)
Adóval együtt
Mennyiség
ELÉRHETŐ

Grünwasser algairtó zöld tó víz ellen 500ML 10m3 vízhez

 

Kérdések a termékről

 

Ingyenes kiszállítás 40 000 Ft feletti vásárlásnál.

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

Grünwasser algairtó zöld tó víz ellen 500ML 10m3 vízhez


Zöld víz az újonnan létrehozott tavakban
Különösen alkalmazható lebegő zöld alga ellen! 

Az 500ML kiszerelés alkalmazható 10000 liter vízhez. 
Adagolása: Az optimális hatás eléréséhez elsődlegesen meg kel mérni a tó vizének PH értékét. A tó vizének mennyiségétől függően adjuk hozzá a megfelelő adagot egy vödör (10-20l) tó vízhez és locsoljuk szét a tó felületén.Különösen alkalmazható lebegő zöld alga ellen!

Az 500ML kiszerelés alkalmazható 10000 liter vízhez.

Általános leírás: Az zöld alga extrém megjelenése szinte elkerülhetetlen emelkedő hőmérséklet és a megnövekedett napfény mellett a tó vízében. A különböző zöld algaelszaporodásánál a tó vize zöld és zavarossá válik. A zöld vízben a lebegő algák egymáshoz vannak kötve és ez által képesek teljesen vagy részben bezöldíteni a vizet, valamint az elhalt algák lesüllyednek a tó aljára majd a víz hőmérséklet ingadozására és a halak úszkálására lifteznek és felkavarodnak. A sikeres kezelés elérése érdekében érdemes a tó vízének ph értékét megmérni és annak optimális tartományára beállítani. optimális ph érték 7-8PH. Ha nincsen a tavunkon tószűrő javasoljuk hogy a Unique Koi Grünwasser érdemes a terméket az Unique Koi Bacto Nature hozzáadásával használni. A Unique Koi Bacto Nature felgyorsítja a felhalmozódott elpusztult algákat lebontani és így elkerülhetjük, hogy a tó vize bezavarosodjon.

Adagolása: Az optimális hatás eléréséhez elsődlegesen meg kel mérni a tó vizének PH értékét. A tó vizének mennyiségétől függően adjuk hozzá a megfelelő adagot egy vödör (10-20l) tó vízhez és locsoljuk szét a tó felületén.

A használata során oxigént használ el a tó vizéből ezért azt minden esetben pótolni kel valahogyan. Az oxigén pótlása történhet kompresszor illetve csobogó szökőkút szivattyú segítségével. Ha használunk a tavunkon uvc lámpát azt 24 óráig ki kel kapcsolni!

Adagolás: 100ml/ 2000l zöld tó vízhez Megfelelő használata és adagolása esetén nem ártalmas semmilyen Vizi élővilágra.

A kerti tavak vize sosem teljesen átlátszó. Ha azonban elszíneződik és zöld leveshez kezd hasonlítani olyannyira, hogy csak pár centire lehet lelátni a víz alá, valószínűleg az algásodás a ludas.

Az újonnan telepített tavak esetén egyáltalán nem szokatlan, hogy átmenetileg bezöldül a víz. A kezdeti időkben, amikor a tó ökoszisztémája még csak kialakulóban van, a lebegő zöld alga  gyorsan átveszi az uralmat. 

De miért színezi a lebegő alga zöldre a tó vizét? A legtöbb mikroszkopikus algafajta fotoszintetizál. Ehhez zöld klorofilt tartalmaznak, mely aztán a vizet zöldre színezi.

A lebegő alga zöldre színezi a tó vizét : állati segítség

A természetes algaevők, pl. az evezőlábú rákok és a vízibolha lebegő zöld algával  táplálkoznak. Így ezek a kis lények segítenek elpusztítani az algát, de ennél többre nem képesek. Érdekesség, hogy a kis rákfélék nem csak algaevőkként és természetes tápanyagforrásként szolgálnak a halaknak, hanem a tó kiváló ökoszisztémáját is jelzik.

Ezen kívül még az ezüstponty és a tavi kagyló is javasolt a tavakba a lebegő zöld alga elleni küzdelemre. Ennek ellenére csodát ők sem tesznek. Ráadásul más problémák is felmerülhetnek, hiszen az ezüstponty akár egy méteresre is megnőhet, vagyis a legtöbb kerti tóba túl nagy.

A lebegő alga zöldre színezi a tó vizét a túl sok tápanyag miatt

Túl sok hal, túl sok etetés, rossz minőségű eleség, nem kellően higiénikus gondozás és félrekezelés mind vezethet ahhoz, hogy a tó túl sok tápanyagot tartalmaz, ezáltal pedig táplálja az algákat. Ha tónak csak kevés vízalatti vagy parti-mocsári növénye van, ami gyakori hidegebb hőmérséklet esetén, az algáknak szabad a terep, az összes tápanyag rendelkezésükre áll és elszaporodnak. Ebben a tekintetben gyakran emlegetjük a „versengés a táplálékért” kifejezést.

A legjobb mód a lebegő zöld alga  megelőzésére, ha szabályozzuk a halak illetve az etetésük mennyiségét, valamint ha minőségi eledelt kapnak.  Hosszú távon így nem kell többet a lebegő zöld alga  vagy a víz hirtelen elszíneződése  miatt aggódni.

UV szűrővel a zöld víz ellen

Ha elszaporodott a lebegő zöldalga , egy UV tisztító, amit általában UV szűrőnek hívunk, igen jó szolgálatot tesz. Ezt többnyire a tó szűrőberendezésének felső folyásához teszik, de fontos megjegyezni, hogy csak azt a lebegő zöldalgát  pusztítja el, melyet a pumpa beszív és betáplál az UV szűrőbe. Vagyis az, hogy hol helyezzük el, döntő fontosságú. Az UV szűrőt nem szabad állandó jelleggel használni.

A Lebegő zöldalga megelőzése

Ahhoz, hogy tartósan megszabaduljunk a zöld vizet  okozó algáktól, fontos a jó vízminőség, a részleges vízcserék, és a lerakódások idejében történő eltávolítása, valamint ügyelni kell a halak létszámára és etetésükre.

Youtube

Szűrők

gw500
47 DB
  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása