CPF 500 (15 000) kerti tó nyomásszűrő 18W UVC lámpával

CPF 500 (15 000) kerti tó nyomásszűrő 18W UVC lámpával

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 59 900 Ft
(Nettó: 47165.35 Ft)

CPF-500

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
2 10% Legfeljebb 11 980 Ft
4 15% Legfeljebb 35 940 Ft
6 20% Legfeljebb 71 880 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

CPF 500 (15 000) kerti tó nyomásszűrő 18W UVC lámpával

Hasznos tanácsok kerti-tó szűréséhez: 
Kerti-Tó Szűrés - Ötletek, tanácsok, praktikus és professzionális megoldások kerti tavak szűréséhez (kertitoszures.hu)

Szűréstechnikai termékeink bemutatása, üzembe helyezése:
Fekete-Koi Youtube csatorna

Vásároljon közvetlenül az importőrtől első kézből, raktárról, megrendelése után akár másnapi kiszállítással. 

2 év Garanciával!

Mi nem ígérgetünk nálunk a termék a polcon van.

Mennyiségi kedvezmény:

2-3db -10% kedvezmény

4-5db -15% kedvezmény

6db felett -20% kedvezmény

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

CPF 500 (15 000) kerti tó nyomásszűrő 18W UVC lámpával

-       Beleépített 18 W UVC lámpával

-       Speciális szűrőszivacsokkal

-       Biológiai szűrés biogömbökön keresztül

-       Vízesés, patakok, csobogók megtáplálására

-       Szennyezettségjelzővel felszerelt

 

A SunSun CPF-500 kerti tó nyomásszűrő hosszútávú megoldást nyújt a kerti tó tisztántartására, nagyobb nyomás alatt képes áramoltatni a tó vizét. Beépített 18 Wattos UVC lámpája segít tisztán tartani a vizet a zöld és barna alga ellen. Speciális kék és sárga színű szűrőszivacsai különböző sűrűségűek, ezáltal könnyedén felfogják a szennyeződéseket a kerti tó vizéből. A szűrő szivacsok alatti alsó rekesz részében található bigömbök biztosítják a megfelelő biológiai szűrést, a szűrőbaktériumok gyors megtelepedését. Mivel a nyomásszűrő nevében is benne van, hogy nyomás alatt működik, ezáltal megfelelő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy vízesést, patakot vagy csobogót tudjunk vele megtáplálni és ezen keresztül jusson vissza a megszűrt, tiszta víz a kerti tóba.

Összeszerelése:

A szűrőház tetején található egy bemeneti és egy kimeneti csatlakozó, melyre a lépcsőzetes tömlőcsatlakozót kell csatlakoztatnunk és összekötnünk bordás tömlővel. A kerti tó szivattyút a bemeneti csatlakozóval kötjük össze, így jut el a szivattyútól a víz a szűrőig. A kimeneti csatlakozótól pedig visszavezetjük a bordás tömlőn keresztül a vizet a kerti tóba. A csatlakozókon nyíl jelöli a víz áramlási irányát, innen ismerjük fel, hogy melyik csatlakozón folyik be-és ki a víz. A háromfokozatos szűrés biztosítja a legmodernebb szűrést a kerti tóban.

Hogyan is működik a háromfokozatos szűrés?

1.    fokozat: Mechanikus szűrés: A víz a szűrőbe pumpálódik, ahol kellő nyomás alakul ki, hogy a szűrés megkezdődjön. A bioszivacsok felfogják a szerves szennyeződéseket. A szivacsokban megtelepednek a jótékony szűrőbaktériumok, melyek lebontják a káros anyagokat, segítenek a tó helyes biológiai egyensúlyának beállásában.

2.    fokozat: Biológiai szűrés: Ebben a fázisban a víz a biogolyókon halad keresztül a szűrő alsó részébe. A biogömbök nagy felülete elegendő teret biztosít a jótékony baktériumok megtelepedésére, melyek természetes módon növekednek a műanyag bigolyók felszínén és átalakítják a káros anyagokat, ammóniát és nitriteket kevésbé káros nitrátokra és ezt tovább alakítja ártalmatlan nitrogén gázzá.

3.    fokozat: UV szűrés: A víz, amely keresztülhalad az UV lámpán, tartalmazhat mikroszkopikus úszó algát, baktériumokat, alga spórákat. Ezeket az UVC lámpa mind elpusztítja. Ennek eredményeképp a víz kristály tiszta lesz, biztos le fog látni a kerti tó aljáig.

Elhelyezése:

A CPF-500 kerti tó nyomásszűrőt a tó mellett a szárazföldön helyezzük el vagy növények közé vagy akár le is áshatjuk a föld alá a nyomásszűrő pántjáig. Ezáltal könnyebben el tudjuk rejteni a nyomásszűrőt, hogy esztétikusabb látványt nyújtson, akár építhetünk neki egy kis házikót vagy készíthetünk neki burkolatot.

Karbantartása:

A SunSun CPF-500 nyomásszűrőt mindig tavasszal, szezon elején indítjuk el. A 18W UVC izzót minden 6000-8000 üzemóra után cserélni kell, mivel hiába világít még az izzó kéken, a hatásfoka lecsökken, ezáltal nem fogja tisztítani a tó vizét. A szűrőszivacsokat manuálisan kell kitisztítani. Az első lépés, hogy leállítjuk (kihúzzuk a konnektorból) a kerti tó szivattyút. Óvatosan leszedjük a nyomásszűrő pántját/bilincsét, majd a tetejét leemeljük róla. Ilyenkor feltétlen figyelnünk kell arra, hogy a kvarcüveg ne sérüljön meg, mely az UVC izzót védi a beázás ellen. A kvarcüveg vagy az UVC izzóban keletkezett sérülésre nem vállalunk garanciát! Majd a szivacsokat kiszedjük a szűrőházból. A szivacsokat sosem szabad kristály tisztára kimosni, egyszerűen csak öblítsük át őket, óvatosan, akár kézzel nyomkodjuk át, majd mossuk ki a műanyag szűrőházat is. Mossuk át a legalsó rekeszben található biogömböket is, viszont ezeket sem szabad kristály tisztára, épp, hogy lassan folyó vízzel öblítsük át.  Helyezzük vissza a szivacsokat, biogömböket a szűrőházba, helyezzük vissza a tetejét. Dugjuk vissza a szivattyút a konnektorba, majd az UV lámpát helyezzük újra áram alá, azaz dugjuk vissza a konnektorba. A szűrés gördülékenyen újraindul!

Műszaki adatai:

Teljesítmény: 18 Watt

Feszültség: 230 V / 50 Hz

UVC izzó: Pl 2G11 18 Watt

Tó mérete halállománnyal: 7000 liter

Tó mérete halállomány nélkül: 15000 liter

Ajánlott vízátfolyás: 6000 liter/óra

Tömlőcsatlakozás: 19 mm/25 mm/32mm/38mm

Kábel hossza: 4,5 méter

Tartály mérete: 38 liter

Méretei (hosszúság x szélesség x magasság): 380mm x 380 mm x 740 mm

Figyelem!

A nyomás alatti szűrőt nem szabad szárazon futtatni, mivel az UVC lámpa zárlatot kaphat. A készülék nem tud levegőt szívni. Folyamatosan ellenőrizze a megfelelő vízszintet, mivel a nyomásszűrőnek működés közben folyamatos vízátfolyás szükséges. Nem használható ipari célokra! Nem használható gyúlékony, robbanékony, anyagokkal, élelmiszerekkel, vegyszerekkel együtt használni! Nem szabad megemelni a szűrőházat a vezetékénél fogva, hiszen könnyen kimozdulhat, kiszakadhat a helyéről, ez a meghibásodás pedig garanciavesztéssel jár. A készülék dugvillájának levágása és toldása automatikusan garanciavesztéssel jár. Bármely meghibásodás esetén küldje vissza a készüléket szakszervizünkbe! A kvarcüveg és UVC izzó sérülésére nem vállalunk garanciát!

Téli használat:

A téli, fagyos hónapokban nem ajánlott a nyomás alatti szűrő használata. Működését szüneteltetni kell, a fent leírt módon alaposan meg kell tisztítani és fedett helyre (garázsba, pincébe, műhelybe, stb.) elteleltetni.

Meghibásodás, üzemzavar:

A nyomásszűrőbe beépített UVC lámpa nem indul el: Nincs hálózati feszültség. Ellenőrizze, hogy van e áram. Ellenőrizze nem e sérült a tápkábel.

A nyomásszűrőben lévő UVC lámpa nem elég hatékony:

1.    Tisztítsuk meg a kvarcüveget a rárakódott vízkőtől, hagyományos házi vízkőoldóval.

2.    Nézzük meg, mikor cseréltünk utoljára UVC izzót a készülékben, mivel minden 6000-8000 üzemóra után cserélni szükséges, hiszen hiába világít, a hatásfoka lecsökken.

3.    Győződjünk meg róla, hogy az UVC izzó világít. Ellenőrizzük a készülék tápkábelét, nem e sérült meg.

Minden egyéb hiba felmerülése esetén küldje vissza a készüléket a vásárláskor kapott garanciajeggyel, szakszervizünk segítséget nyújt a készülék javításában!

 

Modell CPF 280 CPF 380 CPF 500
UVC Égő tipusa PL G223 11w PL G23 11w PL 2G11 18w
Watt 11 11 18
Tó mérete halállománnyal 5000 L 6000 7000
Tó mérete halállomány nélkül 10000 L 12000 15000
Ajánlott vízátfolyás 3000 L/h 4000 L/h 6000 L/h
Tömlőcsatlakozó (mm) 19/25/32/38 19/25/32/38 19/25/32/38
Vezeték hossza 4,5m 4,5m 4,5m
Szűrő kapacitás 20 L 25 L 38 L
Extra Szenny. Kijelző
Szenny. Kijelző
Szenny. Kijelző
  •  Sunsun nyomásszűrő, sunsun kerti tó nyomásszűrő, sunsun CPF 500 kerti tó nyomásszűrő, CPF 500 nyomásszűrő, CPf 500

CPF-500
6 DB

Adatlap

Ajánlott tóméret halállománnyal együtt
8-10m3
Gyártó
SunSun

Kapcsolódó termékek

  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása