SERA NO2-TEST 15ML NITRIT VÍZTESZT

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 4 990 Ft
(Nettó: 3929.13 Ft)

W119

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
2 5% Legfeljebb 499 Ft
5 10% Legfeljebb 2 495 Ft
10 15% Legfeljebb 7 485 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

SERA NO2-TEST 15ML NITRIT VÍZTESZT

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

SERA NO2-TEST 15ML NITRIT VÍZTESZT

A Sera víztesztek előjelző rendszerként működnek, ezzel tudjuk az optimális vízminőségtől való eltéréseket megállapítani. Ha az eltérés mértéke túlságosan nagy, akkor azonnal intézkedhetünk. A Sera víztesztek igen pontosak, és könnyen kezelhetők, használatukkal az akvárium gondozása nem jelent nagy munkát.
 
A Sera teszteket és a Sera vízkezelőket egymáshoz hangolták.
 
A vízminőség a halak származási helyein nagyon eltérő lehet. Ha ugyanarról a területről származó halakat tartunk (biotóp akvárium), egyszerűbb dolgunk lesz a víz minőségének beállításakor.
 
A nitrit (NO2) egy köztes lépés az akváriumban lévő káros anyagok lebontásakor. Nitrit keletkezhet a halak végtermékének lebontásakor, az elpusztult állatok lebontásakor, illetve a túletetés következtében felhalmozódott ételmaradékok lebontásakor. A nitrit láthatatlan méreg az akvárium vizében. Az ammónia után a legmérgezőbb szennyező anyag. A nitrittel szennyezett vízben halaink oxigén után kapkodnak, a nitrit jelenléte ugyanis megakadályozza a halakban a normális oxigénellátást és keringést.
 
A Sera NO2-teszt segítségével a nitrit szintjét gyorsan és pontosan meg lehet állapítani. Az ideális érték 0,0 mg/l.
 
A mérést javasolt hetente egyszer elvégezni, illetve szükség szerint, ha a halak rosszul érzik magukat.
 
Túl magas érték esetén csökkentsük a nitrit szintjét lehetőleg 0,0 mg/l értékre.
 
0,3 - 0,9 mg/l: Terhelt víz
 
Gyors beavatkozás szükséges. Javasolt a Sera Toxivec alkalmazása. Aljzattisztítóval takarítsuk ki az akvárium talaját. Sera Aqutan és Sera Nitrivec alkalmazása. Ellenőrizzük a szűrőt, és a szűrést Sera Siporax-on keresztül végezzük. Halainkat keveset etessük. Figyeljünk az esetleges halpusztulásra.
 
0,9 mg/l feletti nitritszint: Erősen terhelt víz
 
Halaink veszélyben vannak. Nagyon gyors beavatkozás szükséges. Az eljárás ugyanaz, mint fentebb. Keressük meg az nitritszint megemelkedésének okát és szüntessük meg.
 
3,3 mg/l feletti nitritszint: Nagyon erősen terhelt víz
 
Halaink közvetlen életveszélyben vannak, ezért azonnali beavatkozásra van szükség. Dupla adag Sera Toxivec alkalmazása, 30%-os azonnali vízcsere, és a fentebb leírtak alkalmazása. 12-24 óra múlva ismételjük meg ezt az eljárást.
 W119
16 DB
  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása