XCLEAR réz-elektronizáló készülék fonalas alga ellen

XCLEAR réz-elektronizáló készülék fonalas alga ellen

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 94 890 Ft
(Nettó: 74716.54 Ft)

F585

Mennyiség
ELÉRHETŐ

XCLEAR réz-elektronizáló készülék fonalas alga ellen

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

XCLEAR réz-elektronizáló készülék fonalas alga ellen

A készülék telepítése előtt kérjük, gondosan olvassa el a jelen kezelési utasítást.

 

Működés

Az X-Clear réz-elektronizáló készülék réz elektrolízisével tisztítja a tó vizét. A legjobb eredmény úgy érhető el, ha a berendezést UV-C készülékkel együtt használja. A készülék a rajta keresztül folyó vizet tisztítja. A réz-elektrolizálót a szárazföldön, a csővezetéknek arra a részére kell felszerelni, ahol visszafolyik a víz a tóba. Zárt szűrő esetén telepítse az elektrolizátort a szűrő mögé.

Nyitott szűrő esetén telepítse az eszközt a szűrő elé. A réz-egység, más szóval elektrolizáló, ebben a házban működve minimális rézmennyiséget ürít a házon átáramló vízbe. A vízben lévő réz ionok (Cu2+) pozitív töltéssel rendelkezve tönkreteszik az algák, baktériumok, vírusok és egyéb alsóbbrendű élőlények sejtfalait. Miután a sejtfal ily módon megsemmisül, ezek az organizmusok többé nem képesek tápanyag felvételére, ezért szaporodásra alkalmatlanná válnak. A réz feltöltését réz-elektrolízisnek nevezzük.

A készülék első használatakor rendellenes viselkedést észlelhetünk a halakon pár napig. Ez teljesen normális, egy idő után el fog múlni. Fontos az is, hogy a haldokló fonalas algát eltávolítsuk a tóból, hogy megakadályozzuk az oxigén kivonását a vízből, emellett eltömíti a szűrőt és a szivattyút. Ajánlott korlátozni a halak etetését ebben az időszakban, mivel a halak takarmányfeleslege serkenti a fonalas alga szaporodását. Oxigéntermeléssel kapcsolatos problémák felmerülhetnek egy tóban, ahol bomló anyagok vannak, ezért ajánlatos a tó vizének 25% -át kicserélni 14 nap elteltével, amikor az réz-elektrolizáló eszközt első alkalommal használjuk.

Használat előtt a víz minőségének ellenőrzése kötelező! Az elektrolizátort 12 ° C alatti hőmérsékleten nem lehet használni (kb. októbertől-márciusig). Az elektrolizáló nem használható, ha a tóban van csiga vagy kagyló, mivel még a legkisebb mennyiségű rézásvány is végzetes a puhatestűek számára. Az elektrolizátor akkor sem használható, ha pisztrángot vagy lazacot tenyészt.

Ne alkalmazza klinoptilolittal vagy más zeolitokkal együtt. Tavi sóval való fertőtlenítés esetén teljes vízcsere szükséges az eszköz használata előtt.

 

Műszaki adatok:

Kiválóan alkalmas kerti tavakhoz, fürdő tavakhoz.

Kerti tó maximális mérete 80 000 liter

Maximális átfolyós mennyiség: 10 000 l/h

Maximális rézkocentráció: 0,8 ppm

Maximális nyomás: 1 bar

Maximális hőmérséklet: 50 °C

Minimális hőmérséklet: 0°C

Csatlakozási méret: 50/63 mm

A készülék hossza: 35 cm

 

A réz egység cseréje

A réz-egység 4500 órás használatra képes. A réz-egységet akkor kell kicserélni, amikor a réz-elektrolizáló készülék kijelzőjén a "88" szám villogni kezd. Ha kicseréli a réz-egységet, a kijelzőt úgy állítja vissza, hogy 3 másodpercre egyidejűleg nyomja a "+" és a "-" gombot.

 

Előnyök:

-Biztosítja a friss, tiszta és átlátszó vizet

-Hatékonyan és biztonságosan fertőtleníti a vizet

-Ellenőrzés alatt tartja a gombák, baktériumok és algák képződését

-Csökkenti a víztisztító szerek használatát

-Ideálisan kombinálható UV-C-vel

-A készülék földelve van

Egészséges kerti tó vízértékei:

pH: 7-8

GH: 8-12

KH: 7-8

NO2: Max. 0,15 mg / liter

NO3: Max. 50 mg / liter

NH3: Max. 0,15 mg / liter

Ha a tó új, akkor a vizsgálatokat az első 6 hétben 3 naponta kell elvégezni az eszköz első használata alatt.
Javasoljuk, hogy a ismételje meg a tesztet a kerti tónál pl: tisztítás, magas hőmérséklet, új halak telepítése, gyógyszerek beadása után.

2 éves garancia a gyártási hibákra

Youtube

PVC

 

A készüléket TILOS vízbe mártani! A készüléket mindig a medencén vagy a tavon kívül kell elhelyezni, időjárási viszonyoktól óvni. Gondoskodjon arról, hogy a víz folyamatosan áramoljon át a készüléken, ha az eszköz be van kapcsolva.

A készülék karbantartása/szétszerelése esetén mindig áramtalanítsa a készüléket.

F585
15 DB

Kapcsolódó termékek

  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása