Osaga fonalas algairtó és tófertőtlenítő 350g/10m3 vízhez

Osaga fonalas algairtó és tófertőtlenítő 350g/10m3 vízhez

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 2 490 Ft
(Nettó: 1960.63 Ft)

(4 Ft kg)


OFA350


(Egységár: 7114 Ft / kg)

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
3 5% Legfeljebb 374 Ft
5 10% Legfeljebb 1 245 Ft
10 15% Legfeljebb 3 735 Ft
15 20% Legfeljebb 7 470 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

Osaga fonalas algairtó és tófertőtlenítő 350g/10m3 vízhez

Osaga termékek közvetlenül az importőrtől.

Mi nem ígérgetünk nálunk az áru a polcon van.

Akár másnapi kisállítással.

Mennyiségi kedvezmény:

3-4db       -5%

5-9db    -10%

10-14db  -15%

15db-tól  -20% kedvezménnyel

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

 Osaga fonalas algairtó és tófertőtlenítő 350g/10m3 vízhezVegyszer-mentes összetevőket tartalmazó biológiai készítmény.
Adagolása: 350g/10m3

Fonalas alga romboló szer. Nem vegyi anyagok, hanem teljesen lebomló összetevők alkotják, a hatóanyaga elnyeli az algák tápanyagait és így néhány nap alatt szétrombolják, megsemmisítik a sejtszerkezeteket.

Használat megkezdésekor az UV-C lámpát 2 napig ki kell kapcsolni.

Állandóan felmerülő probléma és kérdés a kerti tó fonalas algásodása.

Hogyan szabaduljunk meg a fonalas algától.

A fonalas algásodás mindennapi gondokat jelent nagyon sok tavas számára. Sajnos olyan szer, nincsen, ami egyszeri használata után örökre megszabadulunk a fonalas algától, még ha ezt bárki is állítja. A kezelése megoldható, de igazából nem az legjobb megoldás rá, hanem megkeresni, hogy mi az oka a nagymértékű fonalas alga képződésének és azokon a kiváltó okokon megpróbálni javítani.

Kiváltó okok.

- nitrát és foszfát nagymértékű képződése a tóban

- sok hal sok kaja és nem megfelelő szűrés hozzá

- túlzottan sok kő vagy kavics elhelyezése a tóban

- a víz ph és kh értéke

- nagyobb mértékű vízcserék (esővíz bevezetése a tóba)

Ezek nagymértékben kiváltó okok lehetnek, mégpedig azért mert a foszfát és a nitrát valamint a napsütés a legjobb összetevők a nagymértékű fonalas alga szaporodásának. Ez azt jelenti, hogy ha túl sok hal van a tóban és sok kaját kapnak, e mellett sokat piszkolnak és a szűrő valamint a baktériumok nem tudják ezt megfelelően lebontani tápanyagot biztosítunk a fonalas alga szaporodásának.

A kő és kavics túlzott használatánál a kövek és a kavicsok közé felhalmozódik a halürülék, iszap, növényi maradványok és ezek is tápanyagot biztosítanak a nagymértékű fonalas alga képződésének.

A köveken és kavicsokon, csobogókon nagyon szeret élősködni és könnyebben megtelepszik, mint a sima tó fólián. Télen is tud szaporodni és nőni, hiszen a bomlás ilyenkor is van +még mi azért, hogy a halainkat megvédjük kompresszorok segítségével + levegőt nyomunk a vízbe ezzel segítve a fonalas alga szaporodását.

Természetesen lehet ellene tenni még akkor is, ha a tavunkban sok kő van sok hal van, csak ez plusz költséggel jár.

Az egyik legjobb fonalas alga lebontó baktérium a Németországban kifejlesztett Faldenalgen.

Nagyon jó megoldásként használjuk a Faldenalgent-tHasználni csak 7-8C fokos vízhőmérséklet felett lehet ahhoz, hogy a baktériumok el tudjanak szaporodni és elvégezzék a feladatukat. A 8 C fokosnál melegebb víznél, ha megfelelően használják vagy esetleg egy kicsit még nagyobb dózisban is, akkor látványos és eredményes javulás érhető el. Adagolás nagyobb eredmény eléréséhez: 350g /10m3 8C fokos víznél (ilyenkor 2 napra kikel kapcsolni az uvc lámpát, de a szűrésnek mennie kel tovább) A baktériumok az 5.-6. napra elkezdenek tömegesen szaporodni és látványosan szétroncsolják a fonalas alga szerkezetét. A fonalas alga kezd barnulni majd szétmálni ami nagyobb mennyiségnél akár liftező folyamatba is átmegy. A nagyobb mennyiség felhalmozódása esetén érdemes iszaplebontó baktériumokat használni.

Faldenalgen bejuttatása a tóba:

  • Oldjuk fel a használni kívánt mennyiséget egy vödör vízben.

  • Amikor elolvadt egy kisebb vödör vagy edény segítségével csapkodjuk szét a tó teljes felszínén.

  • Vízeséseknél, patakoknál, szikláknál használhatunk nagyobb mennyiséget.

A Faldenalgen nem tartalmaz olyan káros anyagokat, ami a kerti tó élővilágára ártalmas lenne!

Nem gond hogy milyen alakú a tavunk vannak e merőleges falai, hiszen a baktériumok mindenhová eljutnak. A szűrőt egy hét után biztosan kikel takarítani, mert sok elpusztult és úszó fonalas alga fog keletkezni és annak érdekében, hogy ne duguljon el még egy két alkalommal a későbbiekben is érdemes kitakarítani. Segíthet a takarításban, ha használunk lebontó baktériumot (iszapbontó iszapfaló baktériumokat) mert nem csak az elpusztult algát bontják le, hanem a kövek között felhalmozódott szennyeződéseket is és a szűrőben is besegítenek a tisztításban.

Viszont itt még nincsen vége, ahhoz hogy nagymértékben megszabaduljunk tőle érdemes havonta egy alkalommal megismételni 3-4 hónapon keresztül vagy olyan extrém esetekben, amikor nagyobb esőzés van. Nagyon sokan sikeresen használják és már az előtt, hogy azt látnák, hogy a tóban a fonalas alga (5-10cm hosszúra is megnőtt) éppen csak jelen van, lekezelik a Bio Algex-el így a későbbiekben nem kel küzdeni vele. A kiváltó okok lefaragásával még hatásosabb az eredmény. Remélem, hogy tudtam segíteni a probléma elméleti megoldására a gyakorlati része az önöké.

Üdv!

Fekete-koi

Youtube

Szűrők

OFA350
2 DB
  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása