Oase Peridox 500gramm algairtó és fertőtlenítő

Oase Peridox 500g algairtó és fertőtlenítő

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 3 490 Ft
(Nettó: 2748.03 Ft)

(3 Ft kg)


76523500


(Egységár: 6980 Ft / kg)

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
2 5% Legfeljebb 349 Ft
5 10% Legfeljebb 1 745 Ft
10 15% Legfeljebb 5 235 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

Oase Peridox 500g algairtó és fertőtlenítő

Mennyiségi kedvezmény:

2-4db      -5%

5-9db     -10%

10db-tól -15% kedvezmény

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

Oase Peridox 500g algairtó és fertőtlenítő


Peridox® Biocidtermék az állatorvoslás higiéniájáért


• Nem esik a maradványanyagok legnagyobb mennyiségére vonatkozó rendelet hatálya alá
• A hatóanyag maradványmentesen lebontható
• Nincs várakozási idő az állat levágásáig (biológiailag nem halmozható fel)

A sajátos pH-érték stabilizáló összetétel következtében a a hatóanyag hatóideje és hatása optimális.  Ugyanakkor növekszik a víz oxigéntartalma.  
Alkalmazási területek Peridox® por alakú biocid termék, amely a halgazdasági tavakban élő paraziták és algák tömeges kifejlődésének és szaporodásának megakadályozására került kifejlesztésre. A paraziták kártevő organizmusok, amelyek nagy tömegben terjedhetnek el.  
Ezek az organizmusok legyengítik a halakat úgy, hogy az állomány akut módon károsodik.  Később másodlagos megbetegedések is előfordulnak, mint például a bakteriózisok stb. , amelyek további elhullást eredményeznek.  

A  Peridox® révén egy legális, hatékony és bevált eszközhöz jut, amellyel a készlet fennmaradása biztosítható: Alkalmazás paraziták esetén A stabil talajvízértékek megakadályozzák a különböző paraziták, mint pl. a Costia, a Trichodina és Chilodonella, valamint szintén sokféle másodlagos betegség, például a savasság vagy lúgosság miatti betegség tenyészvízbe kerülését.  

A Peridox® megakadályozza pl.  a kopoltyúnekrózist és a bőr és a kopoltyúk nyálkásodását.  Hatás és előnyök: A Peridox® révén egy nagyon egyszerűen rendelkezésre álló eszközhöz jut, amely kis mértékű túladagolás esetén nem vezsélyezteti az állományt, és már napi egyszeri alkalmazással jelentős időmegtakarítást eredményez.  

Amint a Söll Peridox® találkozik a parazitákkal vagy azok lárvaalakzataival, oxidációs folyamat indul be.  Ez a folyamat roncsolja a paraziták sejtstruktúráját.  A paraziták elpusztulnak.  Ajánlott adagolás esetén a hőmérséklettől függően a 33-48 óráig életképes parazitalárvák már 3 óra elmúltával elpusztulnak.  Ahhoz, hogy a kifejlett paraziták további lárvákat se tudjanak a vízbe juttatni, a Söll Peridox® háromszori-négyszeri használata szükséges.  

Az oxidációval felszabadítandó oxigén közvetlenül a vízben oldódik fel, és ezzel fokozza a víz oxigéntartalmát.  Adagolási javaslat parazitafertőzöttség esetén, amelyet pl.  Ichthyophthirius okoz (fehér foltosság): KHérétk 5 alatt (savmegkötési képesség 1,8) 35 - 45 g/m³; KH-érték 5 - 15 (savmegkötési képesség 1,8 - 5,4) 45 - 60 g/m³; KH-érték 15 felett (savmegkötési képesség 5,4) 60 - 80 g/m³, Gyrodactylus betegség esetén szivárványos pisztrángoknál: Adagolás növelése 10 g/m³ mennyiséggel

• Bevitel: Síkszerű beszórás a tenyészvizekben.   Alkalmazás fonálmoszatok esetén .  A fonálmoszatok főként azért károsak a halgazdaságok számára, mert megnehezítik a lehalászást és megzavarják az állatokat.  Hatás és előnyök Peridox® közvetlen érintkezéssel fejti ki hatását a fonálmoszatokra.   A szer tönkreteszi a fonálmoszatok sejtstruktúráját, és az organizmusok 24 órán belül teljesen elbomlanak.  

Már néhány perc elteltével látható, amint az algák felbomlanak és a víz felszínére emelkednek.  Itt található az ajánlatunk ezeknek a maradványoknak a kihalászására a tápanyagok ismételt felszabadulásának elkerülése  érdekében, mert akkor további fonálmoszat-képződés indulhat be.  Adagolás fonálmoszatok esetén Helyi alkalmazás 35 - 45 g/m² tenyészvizekben

 Bevitel: Kiszórás a helyi fonálmoszat-telep köré A fonálmoszatok folyamatos tömeges képződésének megelőzésére csak a tápanyagszállítás következetes csökkentése alkalmas.  Ehhez javasoljuk az általunk gyártott  SchlixX® alkalmazását 1 nappal a Peridox® használata után.  

Alkalmazás oxigénhiány esetén Az oxigén éppen a nyári hónapok magas hőmérséklete túl sok mocsári iszap képződését és emiatt a halállomány rendelkezésére álló tér csökkenését és jelentős elhullást eredményezhet.  A Söll Peridox® az heveny oxigénhiány kezelését szolgálja és szabályozza a vízben rendelkezésre álló oxigén mennyiségét, így megakadályozza pl.  a kopoltyúnekrózist.  Hatás és előnyök Heveny oxigénhiány esetén a Söll Peridox® anyaggal közvetlenül a tenyészvízet kell beszórni.  

A benne található aktív oxigén a vizzel reakcióba lépve azonnal növeli az oldott oxigén mennyiségét.  Adagolás oxigénhiány esetén 10 g/m³ tenyészvíz kb.  1,5 mg/liter mennyiséget továbbít
Bevitel: Síkszerű beszórás a tenyészvizekben

FONTOS: Az adagolás semmi esetre se lépje túl a 100 g/m³ mennyiséget.   Tárolja hűvös, száraz és fagymentes helyen! Jelölés a 98/8/EK irányelv szerint: A biocideket biztonságosan kell alkalmazni.  Használat előtt olvassa el a jelölést és a termékre vonatkozó információkat.  baua: reg.  szám: N-30437

Youtube

Szűrők

76523500
8 DB
  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása