Nymphaea Clyde Ikins tavirózsa cserép nélkül

Nymphaea Clyde Ikins tavirózsa cserép nélkül

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 4 990 Ft
(Nettó: 3929.13 Ft)

TRCI

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
3 5% Legfeljebb 749 Ft
5 10% Legfeljebb 2 495 Ft
10 15% Legfeljebb 7 485 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

Nymphaea ‘Clyde Ikins’ tavirózsa (waterlily) nagy, sárga virágú növény. A virágok színe a sárga és a barack keveréke, szinte bevilágítják a víztükröt.

A növények cserépbe vannak ültetve. A szállítás során a cserép és a benne levő tóföld súlya miatt könnyebben sérülhetnek ezért kérheti cserép és föld nélkül is a szállítást így sokkal nagyobb esélyt adva a növény sérülésmentes érkezésének. Ilyenkor kivesszük az ültető cserépből és úgy küldjük.

A cserépben való szállítás során, ha a már kifejlett növények levelei hajtásai megsérülnek eltörnek vissza kell vágni őket és egy két héten belül új hatásokat és leveleket hoznak.

Amennyiben a cserép nélküli szállítást kéri kérjük a rendelés megadásánál megjegyzésbe megírni.

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

Nymphaea Clyde Ikins tavirózsa cserép nélkül

Nymphaea ‘Clyde Ikins’ tavirózsa (waterlily) nagy, sárga virágú növény. A virágok színe a sárga és a barack keveréke, szinte bevilágítják a víztükröt.

  • Alak: Helyigénye kevés, 1-2 négyzetméter. Kisebb medencékhez is ideális.
  • Virág: Sárga virágai átlagosan 15 cm nagyok. Virágzási időszaka májustól szeptemberig tart, az elsők között virágzik.
  • Levél: Kerek, sötétzöld levelei kb. 15-20 cm-esek.
  • Tenyészhely: Maximális vízmélység 100 cm. Minimális vízmélység: 40 cm.
    Meleg, napos helyet kedveli, de elviseli a félárnyékot is. Áramló vízben virágjai halványabbak és rövidebb ideig nyílnak. Tápdús talajt szeret és gyökereinek komoly helyigénye van, ezért nagy edényben tartsuk őket, vagy hagyjuk a gyökereit az edényen kívül is fejlődni. Fagytűrő.

A tavirózsa vagy tündérrózsa (Nymphaea) Európa és Ázsia szerte gyakori növény. Egyike a legszebb vízi növényeknek, számos faja, és a nemesítéseknek köszönhetően rengeteg látványos fajtája létezik. A víz felszínén elterülő hatalmas leveleivel, valamint nyáron nyíló pompás virágaival díszít.

A tavirózsa a nyugodt, álló vízfelületeket kedveli igazán, ezért kerti tóba való telepítésre ajánlható, kb. 50-100cm mély vízbe. Fényigénye átlagos, világos helyen érzi igazán jól magát.

Legegyszerűbben úgy telepíthető, ha egy nagyméretű cserepet, vagy ládát megtöltünk kerti földdel, elültetjük a növényt, és kevés kavicsot szórunk a földre, majd a kerti tó fenekére süllyesztjük. Szaporítani tavasz végén lehet tőosztással.

TRCI
8 DB

Kapcsolódó termékek

  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása