Nymphaea James Brydon tavirózsa cserép nélkül

Nymphaea James Brydon tavirózsa cserép nélkül

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 3 590 Ft
(Nettó: 2826.77 Ft)

TRJB

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
3 5% Legfeljebb 539 Ft
5 10% Legfeljebb 1 795 Ft
10 15% Legfeljebb 5 385 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

Nymphaea ‘James Brydon’ tavirózsa (waterlily) 10 centiméter átmérőjű, sötétrózsaszín virágokkal.

A növények cserépbe vannak ültetve. A szállítás során a cserép és a benne levő tóföld súlya miatt könnyebben sérülhetnek ezért kérheti cserép és föld nélkül is a szállítást így sokkal nagyobb esélyt adva a növény sérülésmentes érkezésének. Ilyenkor kivesszük az ültető cserépből és úgy küldjük.

A cserépben való szállítás során, ha a már kifejlett növények levelei hajtásai megsérülnek eltörnek vissza kell vágni őket és egy két héten belül új hatásokat és leveleket hoznak.

Amennyiben a cserép nélküli szállítást kéri kérjük a rendelés megadásánál megjegyzésbe megírni.

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

Nymphaea James Brydon tavirózsa cserép nélkül

A tavirózsa vagy tündérrózsa (Nymphaea) Európa és Ázsia szerte gyakori növény. Egyike a legszebb vízi növényeknek, számos faja, és a nemesítéseknek köszönhetően rengeteg látványos fajtája létezik. A víz felszínén elterülő hatalmas leveleivel, valamint nyáron nyíló pompás virágaival díszít.

A tavirózsa a nyugodt, álló vízfelületeket kedveli igazán, ezért kerti tóba való telepítésre ajánlható, kb. 50-100cm mély vízbe. Fényigénye átlagos, világos helyen érzi igazán jól magát.

Legegyszerűbben úgy telepíthető, ha egy nagyméretű cserepet, vagy ládát megtöltünk kerti földdel, elültetjük a növényt, és kevés kavicsot szórunk a földre, majd a kerti tó fenekére süllyesztjük. Szaporítani tavasz végén lehet tőosztással.

  • lak: Ez a növény kb. 80-100 cm széles.
  • Virág: Rózsaszínű virágai 10 cm átmérőjűek. Virágzási időszaka májustól szeptemberig tart.
  • Levél: 12-15 cm átmérőjű levelei kerekdedek, fényes zöldek. Már tavasz vége felé felbukkannak a felszínre, lassan kifele nőnek, majd elhalnak és lemerülnek a víz alá. Egész őszig folyamatosan cserélődnek.
  • Tenyészhely: Maximális vízmélység 80 cm. Ideális vízmélység: 40-60 cm. Minimális vízmélység: 30-60 cm.
    Meleg, napos helyet kedveli, de elviseli a félárnyékot is. Áramló vízben virágjai halványabbak és rövidebb ideig nyílnak. Tápdús talajt szeret és gyökereinek komoly helyigénye van, ezért nagy edényben tartsuk őket, vagy hagyjuk a gyökereit az edényen kívül is fejlődni. Fagytűrő.
TRJB
1 Elem

Kapcsolódó termékek

  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása