Sásliliom (Hemerocallis fulva)

Sásliliom (Hemerocallis fulva)

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 899 Ft
(Nettó: 707.87 Ft)

ssl15

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
5 5% Legfeljebb 225 Ft
15 10% Legfeljebb 1 349 Ft
20 15% Legfeljebb 2 697 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

Sásliliom (Hemerocallis fulva)

A növények sértettlen szállítását csak is ültető kosarak nélkül lehet kivitelezni. Mi a növényeinket ültető kosarakban tartjuk. Abban az esetben amikor a szállításuk az ültető kosarakban történik sajnos elkerülhetettlen, hogy ne sérüljön meg törjenek el a (levelei szárai, virágjai).

Sérülés menetes növények szállítása érdekében kérjük írja meg nekünk megrendeléskor a (megjegyzés rovatba), hogy cserép nélkül kéri a szállítást. A növényeket ilyenkor kivesszük a cserepekből és föld, valamint ültető kosár nélkül küldjük el.

Az ültető kosarakban történő szállítás során keletkezett sérüléseknél a növények sérült részeit vissza kell vágni, és azok hamarosan újra hajtani fognak.

Megértésüket köszönjük.

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

Sásliliom (Hemerocallis fulva)A lángszínű sásliliom (Hemerocallis fulva) magas termetű, hosszú életű évelő növény, mely látványos virágaival, valamint levéltömegével, talajtakaróként ültetve, vagy virágágyásban egyaránt kertünk különleges dísze lehet.

Levélzetét hosszú, sásszerű, földre hajló levelek alkotják. Nagyméretű, narancssárga árnyalatokban játszó virágai hosszú tőkocsányon nyílnak nyáron. Egy-egy virág nem túl hosszú életű, azonban a növény, folyamatosan gondoskodik az utánpótlásról.

A sásliliomok (Hemerocallis) legtöbb faja  Japánból illetve Kínából származik. A sárga sásliliom azonban Magyarországon őshonos,  a dél-nyugat dunántúli láprétek májusban virágzó védett vadvirága. Nevével ellentétben nem tartozik a liliomfélék családjába, a sásliliom a fűfafélék  családjának körülbelül tizenöt fajt számláló nemzetségét gazdagítja. Hosszú életű, ágas virágú, erőteljesen növekedő hagymás évelő növény.

A sásliliomok aránylag csekély gondozást igényelnek, mivel nagy a tűrőképességük. Számos felhasználási lehetőséget kínálnak felhasználóik, kertészeik számára. A sásliliomok nem csak különlegesen szép virágaikkal, de sásszerű leveleikkel is díszítenek. Árnyékos helyen azonban nem hoznak virágot.

Napjainkra újra felkapottak lettek, mivel nagyon szépen mutatnak csobogók, kerti medencék mellé ültetve, évelő ágyakban elhelyezve, de akár parkokban, vagy kerti szegélynövényként alkalmazva is.

A sásliliomok társnövényei lehetnek a napfényt kedvelő növények közül például a  dáliáknak, a díszfüveknek,  a kannáknak, a margarétáknak, a fátyolvirágnak. A félárnyék kedvelő társnövényei a  hortenziák, az évelő kék nefelejcsek, az árnyékliliomok lehetnek.

A sásliliom jellemzése

A sásliliom (Hemerocallis) bokros növekedésű, koloncos gyökerű, lágyszárú évelő növény. Vastag, rövid gyöktörzsű, szálas, tőálló visszahajló két sorban elhelyezkedő levelekkel. Szétterülő,  földalatti szárai révén sarjadzik, a tövek évről évre dúsabbá és erőteljesebbé válnak. Fűszerű keskeny levelei márciusban kezdenek kihajtani és hidegebb tavasz esetén sem szenvednek kárt, mivel jól tűrik a hideget.
ssl15
29 DB
  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása