Caltha-palustris  Mocsári Gólyahír

Caltha-palustris Mocsári Gólyahír

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 890 Ft
(Nettó: 700.79 Ft)

730

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
5 5% Legfeljebb 223 Ft
15 10% Legfeljebb 1 335 Ft
20 15% Legfeljebb 2 670 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

Caltha-palustris  Mocsári Gólyahír

A növények sértettlen szállítását csak is ültető kosarak nélkül lehet kivitelezni. Mi a növényeinket ültető kosarakban tartjuk. Abban az esetben amikor a szállításuk az ültető kosarakban történik sajnos elkerülhetettlen, hogy ne sérüljön meg törjenek el a (levelei szárai, virágjai).

Sérülés menetes növények szállítása érdekében kérjük írja meg nekünk megrendeléskor a (megjegyzés rovatba), hogy cserép nélkül kéri a szállítást. A növényeket ilyenkor kivesszük a cserepekből és föld, valamint ültető kosár nélkül küldjük el.

Az ültető kosarakban történő szállítás során keletkezett sérüléseknél a növények sérült részeit vissza kell vágni, és azok hamarosan újra hajtani fognak.

Megértésüket köszönjük.

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

Caltha-palustris  Mocsári Gólyahír

Szárm:     Európa
Termet:     10-20 cm
Szín:    Sárga
Vízmélység:    0-5 cm
Virágzás:    március-április
Télálló:    Igen

A mocsári gólyahír (Caltha palustris) a boglárkafélék családjába tartozó kb. 40-45cm maximális magasságú évelő növény, mely hazánkban a vízpartok, sekély vizek gyakori lakója.

Látványos, tavasz második felében nyíló virágaival igazán kedves látvány. A kedves virágok hátteréül a sötétzöld árnyalatú, kissé csipkézett levelek szolgálnak.

A mocsári gólyahír nem túl problémás növény, elég, ha eredeti élőhelyéhez hasonló nedves környezetet biztosítunk számára, a kerti tó közelébe, vagy sekélyebb részébe való ültetéssel. Ültetési helyéül, bármilyen fényviszonyú helyet választhatunk.

Telepítésénél vegyük figyelembe, hogy nyáron már nem bír díszítőértékkel. Kártevők felbukkanása általában nem jellemző, betegségek közül a levélrozsda és a lisztharmat néha károsíthatja. Szaporítani magról lehet valamint tőosztással.

730
  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása