Iris pseudacorus - Mocsári nőszirom

Iris pseudacorus - Mocsári nőszirom

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 899 Ft
(Nettó: 707.87 Ft)

82

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
5 5% Legfeljebb 225 Ft
15 10% Legfeljebb 1 349 Ft
20 15% Legfeljebb 2 697 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

Iris pseudacorus - Mocsári nőszirom

A növények sértettlen szállítását csak is ültető kosarak nélkül lehet kivitelezni. Mi a növényeinket ültető kosarakban tartjuk. Abban az esetben amikor a szállításuk az ültető kosarakban történik sajnos elkerülhetettlen, hogy ne sérüljön meg törjenek el a (levelei szárai, virágjai).

Sérülés menetes növények szállítása érdekében kérjük írja meg nekünk megrendeléskor a (megjegyzés rovatba), hogy cserép nélkül kéri a szállítást. A növényeket ilyenkor kivesszük a cserepekből és föld, valamint ültető kosár nélkül küldjük el.

Az ültető kosarakban történő szállítás során keletkezett sérüléseknél a növények sérült részeit vissza kell vágni, és azok hamarosan újra hajtani fognak.

Megértésüket köszönjük.

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

Iris pseudacorus - Mocsári nőszirom 


Szárm:    Európa, Ázsia, Észak-Amerika,Észak-Afrika
Termet:    60-80 cm
Szín:    sárga
Vízmélység:    0-20 cm
Virágzás:    május-június
Télálló:    Igen

A mocsári nőszirom vagy sárga írisz (Iris pseudacorus) kb. 1méteres magasságot elérő rendkívül mutatós évelő növény, mely Európa, Északnyugat-Afrika, Közép-Ázsia és a Közel-Kelet vidékein is előfordul.

Hosszú kardszerű sötétzöld leveleivel, valamint sárga, nagyon ritkán fehér virágaival igazán pompás látvány.

Mutatós virágai tavasz végén, valamint a nyár elején pompáznak. Természetes élőhelyét a vízpartok jelentik, így remekül használható kerti tavak díszítésére. 

A mocsári nőszirom víz és tápanyagigényes, de egyszerűen nevelhető növény. Ültetési helyéül a napos, világos, vagy félárnyékos tópartot, vagy sekély vízborítottságú részét válasszuk.

Talajok közül a tápanyagban bővelkedő, kötöttebb talajtípusokat kedveli. Betegségek és kártevők általában nem károsítják. Szaporítani a nyár második felében lehet tőosztással.

82
7 DB
  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása