Velda komplett víz teszt doboz

Velda komplett víz teszt doboz

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 9 990 Ft
(Nettó: 7866.14 Ft)

P42-V

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
2 5% Legfeljebb 999 Ft
5 10% Legfeljebb 4 995 Ft
10 15% Legfeljebb 14 985 Ft
Mennyiség
ELÉRHETŐ

Velda komplett víz teszt doboz

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

Velda komplett víz teszt doboz


A pH érték tájékoztat, hogy a kerti tó vize savas, semleges vagy lúgos kémhatású. 7-es pH értéknél a víz semleges. Ha a pH érték kisebb, mint 7 - a tó vize savas, ha 7-nél magasabb – a víz lúgos. A tesztekkel mért értékek nem a közvetlen savkoncentráció számát adják, hanem ebből logaritmussal levezetett értéket mutatnak.
pH - Kémhatás:

gH - Vízkeménység
kH – Karbonátkeménység
pH - Kémhatás

teszt szett 


gH - Vízkeménység:
Amikor kemény vagy lágy vízről beszélünk a mindennapokban, akkor ez a víz összkeménységét jelenti. A víz összkeménysége a kioldott kalcium és magnézium mennyisége alapján változik a kerti tóban. A tó élővilága számára a lágy és közepesen kemény víz ideális (6-16 dGH).

kH – Karbonátkeménység
A kerti tóban folyamatosan nitrogénvegyületek bomlanak le (ammónia – nitrit –nitrát). A lebontáskor savak keletkeznek, melyek csökkenthetik a tó pH értékét. A pH érték stabilizálásáért (puffereléséért), a karbonát keménységgel felel. A puffer hatás alapja, a hidrogén karbonát reakcióba lépése a vízzel és a széndioxid savakkal. A széndioxid savak felhasználásával a pH érték nem csökken. A karbonát keménységnek mindig 5 és 10 dKH között kell lennie, mivel a pufferelési folyamatok során elhasználódik. Tesztekkel célszerű időnként mérni az értéket és karbonátkeménység növelő oldatokkal pótolni a hiányzó mennyiséget.

A kerti tóban - akár a természetben - baktériumok gondoskodnak az élővilág által termelt hulladékok és ürülékanyagok lebontásáról. Ha a baktériumok elszaporodását gátolja vagy negatívan befolyásolja valami, akkor felhalmozódhatnak a káros és mérgező anyagok a vízben.

P42-V
4 DB
  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása