Szűrés eszerint


Elérhetőségek:

Rendelési információkkal kapcsolatban:
+36-30/310-9450

Szaktanácsadás:
+36-30/743-0802

Öntözéstechnika: 
+36-30/687-5829

Telephely: 
+36-68/633-748

E-mail: info@fekete-koi.com

5820 Mezőhegyes, Hársfa u. 17.

koito.png

Általános tudnivalók kerti tavakhoz!

shipping1.png

Ingyenes házhozszállítás

40 000 Ft feletti rendeléseknél

30 Kg-ig.

 

shipping1.png
Tekintse meg a blogunkat!


Öntözéstechnika blog!Haltápok

A kerti tavi halaknak jó minőségű haltápra van szükségük - speciális haltáp kerti tavi halak számára. A tavi haleledel biztosítja a fontos tápanyagokat, hatékonyan harcol a kerti tavi halak betegségei ellen és kiemeli a halak színeit.
Tény, hogy a kerti tavakban leggyakrabban tartott fajok (aranyhal, koi ponty) élő eleségekkel (giliszta, csonti stb.) is etethetők, azonban ezeket csak kiegészítő jelleggel, az alapeleség mellett lehet adni nekik. Az ilyen típusú élő eleségeknek rendkívül magas a fehérje tartalmuk, viszont nem tartalmaznak növényi eredetű összetevőket és a halak számára szükséges rostokat sem. Mivel az aranyhalak és a koi pontyok is „mindenevők”, ezért fontos, hogy a napi menüjük megfelelő arányban tartalmazza a számukra szükséges alaptápanyagokat, a különféle vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat is. Mindezeket kizárólag csak a kifejezetten kerti tavi halaknak készített haltápokkal lehet biztosítani számukra.

A koi pontyoknak és az aranyhalaknak növényi eredetű táplálékra is szükségük van, amihez ha nem jutnak hozzá, akkor idővel bizony kárt tesznek a kerti tó vízinövényeiben. Webáruházunkban kaphatók olyan tápok is, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak spirulinát és más hasznos növényi összetevőket is. Ha időnként ilyen típusú tápokkat is kapnak a halak, akkor nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a növények épségben maradnak.
A halak etetése során, minden esetben figyeljünk oda olyan tényezőkre is, hogy a haltáp méretét, a halak méretéhez igazítsuk! További fontos tényező, hogy a tápok tulajdonságait is (lebegő vagy süllyedő) igazítsuk a halaink táplálkozási helyéhez, szokásaihoz. (pl.Tokhalak alsó szájállású, mederfenéken táplálkozó halak, így mindenképpen süllyedő haltápot kapjanak)
*FONTOS! A tavi haltáp túlzott adagolása megnehezítheti a szűrőrendszer működését. Az etetés során mindig törekedjünk arra, hogy ne etessük túl a halainkat, minden esetben csak annyit kapjanak, amit akár rövid idő alatt biztosan elfogyasztanak. Továbbá minden esetben, alakítsuk a halaknak szánt tápok beltartalmi értékét, az adott évszakhoz/vízhőfokhoz.

*
Haltáp, koi táp, koi ponty táp, aranyhal táp, eladó koi táp, haltáp aranyhalaknak, akciós haltáp, tavi haltáp, kerti tavi haltáp, úszó haltáp, lebegő haltáp, Coppens haltáp, süllyedős haltáp, szárított selyemhernyó, lisztkukac, garnéla, automata haletetők, antibiotikumos haltáp, gyógyszeres haltáp, vitaminos haltáp *


Haltápok

Haltápok

Subcategories

 • Coppens és egyéb haltápok
  <paragraph><p>Coppens halt&aacute;p, Coppens spirulina, coppens astrax pellet, spirulina halt&aacute;p, b&uacute;zacs&iacute;r&aacute;s halt&aacute;p, n&ouml;vend&eacute;k halt&aacute;p, sűllyedő halt&aacute;p, tokhal t&aacute;p, őszi halt&aacute;p, tavaszi halt&aacute;p.</p> <p>Coppens premium select, jap&aacute;n halt&aacute;p, coppens wheatgerm, pufi halt&aacute;p</p> <p>Professzion&aacute;lis halt&aacute;p, sz&aacute;r&iacute;tott selyemherny&oacute;, koi csemege, aranyhal t&aacute;p, tavi halt&aacute;p, &uacute;sz&oacute; halt&aacute;p</p>
 • Gyógyszeres haltápok
  <paragraph>Gy&oacute;gyszeres halt&aacute;p, antibiotikumos halt&aacute;p, hasv&iacute;zk&oacute;r, halfek&eacute;ly, halpeny&eacute;sz, hal parazita, hal fertőz&eacute;s elleni t&aacute;p, antikakteri&aacute;lis halt&aacute;p
 • Automata haletetők
  <span style="color:#000000;"><span style="font-family:'Times New Roman', serif;">A webráruházunkban kapható haletetők között találhatók az etetőkarikák, koi labdák,valamint az automata etetők.<br />Az etetőkarikákat kiválóan alkalmazhatjuk olyan esetekben, ha szeretnénk halainkat egy adott helyen etetni. Ilyenkor érdemes a karikába szórni a haltápot, így egy viszonylag kis helyre koncentrálhatjuk a halakat az etetés során.<br />Az automata haletetők kiváló megoldást kínálnak azoknak a tó tulajdonosok számára, akik esetleg egész nap nem tartózkodnak otthon. Az etetőt mindig percre pontosan beállíthatjuk egy adott időpontra, amikor az automatikusan beszórja a halaknak szánt haltápot.</span></span>
 • Koi csemegék
  Sz&aacute;r&iacute;tott selyemherny&oacute;, sz&aacute;r&iacute;tott lisztkukac, koi csemege, aranyhal t&aacute;p, gammarus r&aacute;k, garn&eacute;la r&aacute;k.
 • Kiváló minőségű japán haltápok
 • Legjobban kedvelt tápok