Szűrés eszerint


Elérhetőségek:

Rendelési információkkal kapcsolatban:
+36-30/310-9450

Szaktanácsadás:
+36-30/743-0802

Öntözéstechnika: 
+36-30/687-5829

Telephely: 
+36-68/633-748

E-mail: info@fekete-koi.com

5820 Mezőhegyes, Hársfa u. 17.

koito.png

Általános tudnivalók kerti tavakhoz!

shipping1.png

Ingyenes házhozszállítás

40 000 Ft feletti rendeléseknél

30 Kg-ig.

 

shipping1.png
Tekintse meg a blogunkat!


Öntözéstechnika blog!Nyomás alatti szűrő szettek

A szűrőknél a kvarcüvegre nem vállalunk garanciát! A nyomásszűrő szettek olyan komplett megoldást kínálnak a tiszta vízre vágyó kerti tó tulajdonosoknak, amit valóban csak összeszerelni kell.
Ha kiválasszuk a kerti tavunkhoz ideális szettet (akár kicsit túlméretezve), akkor nem lesz más dolgunk mint gyönyörködni a szép tiszta vízben, és a tó élővilágában.
Ezek a szettek tartalmazzák a legfontosabb kiegészítőket, mint a szűrőt, Uv-C lámpát, szivattyút, bordás tömlőt és a bilincseket!
Előnye:
- egyszerű telepítés, könnyen elrejthető a tóparton
- zárt rendszer, kifolyási pont magasabban lehet mint a szűrő 
Hátránya:
- a teljes tisztításhoz a szűrőházat szét kell bontani
- szűrő eltömődése csökkenti a szállított vízmennyiséget, ezért halastavak esetén sűrűn kell tisztítani 
- a zárt rendszerben nincs oxigénfelvétel, a biológiai szűrése korlátozott 
A nyomás alatti tószűrőt akkor 
érdemes választani, ha: - kis- és közepes méretű tó szűrését szeretné megoldani - szükség van patak táplálására - szeretné elrejteni a tótechnikát 
Ne válassza, ha: - igazán nagy, pl. 20 m3-nél nagyobb tó szűrését kivitelezi - kiemelkedő biológiai tisztításra van szüksége - a szűrőt oxigéndúsításra is használná - nem akarja gyakran tisztítani a tószűrőt A legtöbb típust szétszedés nélkül is ki lehet tisztítani az úgynevezett visszamosó funkciójuknak köszönhetően, azonban esetenként szükség lehet a szűrő szétszedésére is a szűrőanyagok kitisztításához. A gravitációs szűrőknél általában akkor válik esedékessé a szűrőanyagok tisztítása, amikor a víz a szűrőház kilépő ágán erős sugárban ömlik vissza a tóba. Ez amiatt van, mert a lerakódott szennyeződések miatt nem a szűrőanyagokon keresztül áramlik a víz, hanem szó szerint felettük, így semmilyen ellenállásba nem ütközik kifelé menet. A tisztítás maga rémegyszerű, mivel csak le kell pattintanunk a szűrőház fedelét és a szivacsokat kivéve alaposan átmosni őket. A szűrőanyagok tisztításánál fontos, hogy azt mindig a tóból kimert vízben (pl. egy 5-10 literes vödörben) végezzük. Ha csapvízben mossuk át őket, akkor a vízben lévő klórral gyakorlatilag sterilizáljuk a szűrőanyagokat elpusztítva a számunkra oly értékes nitrifikáló baktériumokat is!

Nyomás alatti szűrő szettek

Nyomás alatti szűrő szettek

Subcategories

61 termék található.

1-61 / 61 elem mutatása

Aktív szűrők